Білий Паннон – опис породи

Кролів білий Паннон відносять до м’ясної породи й бройлерному виду. Завдяки спеціальному відбору для схрещування, цей гібрид уперше був створений в Угорщині. Селекціонери взяли за основу представників порід білий велетень, новозеландську й каліфорнійську.

Фахівці, які займалися розведенням молодих кролів на м’ясо, дали досить високу оцінку нової породи. Популярність пояснюється більш швидким, у порівнянні з іншими породами, набором ваги, виходом м’яса і його чудовим смаковим якостям. Вага дорослої особини доходить до 5 кілограм, а вибій проводиться у віці трьох місяців.

Кролик білий Паннон відмінні риси породи

кролі білий паннон

Відмінною рисою Паннона є довге тіло із пропорційно складеною головою, легкі кістки, яскраво позначена мускулатура, витончена шкіра, стоячі вуха й пухнате хутро. Через занадто щільне прилягання шкурки, представників даної породи досить важко піднімати в повітря, тримаючись за неї.

Кролики мають білосніжний колір хутра й червоні очі, які видають у них альбіносів.

Кролик білий паннон особливості розведення й утримання.

кролі Паннон

Утримання білого Паннона підкуповує своєю невибагливістю. Його легко привчити до режиму годівлі й раціону, який найбільше  влаштовує господаря. Корми теж витрачаються значно менше. На 1 кілограм ваги тварини необхідно витратити 4 кілограма корму, причому набір ваги складе близько 40 грам у добу.

Не завдає більших турбот і утримання кролів даної породи. Вони займають мало місця. Ці тварини напрочуд  легко переживають жару й холод. Дно клітки можна робити сітчастим. Завдяки сильній опушці лапок, паннони з легкістю зможуть по ньому пересуватися.

Самки цієї породи відрізняються швидким половим дозріванням, що дозволяє робити близько семи окролів протягом  року.

Ці показники роблять кроликів бажаними гістьми на будь-якій фермі, яка займається розведенням цього виду кролів. Роблячи на цей світ до 10 кроленят, самки прекрасно справляються з їхньою годівлею, що говорить про високі молочні показники. Спокійний і доброзичливий характер самок, їх любов і турбота про малят дає можливість підсадити до них чужих кроленят, за якими ті будуть доглядати як за рідними.

Читайте також  Сірий велетень та як його розводити

Плідність паннонів є дуже важливим критерієм при виборі породи для розведення. Гарний ефект дає схрещування цих кроликів із представниками інших порід. Отриманий при цьому молодняк буде мати більші розміри , а також успадкує швидкий набір ваги, підвищену плідність і стійкість до багатьох хвороб кролів.

Кролик Білий Паннон (відео)

YouTube Preview Image